Stand van zaken

Laatste update: 27 februari 2023
Onderaan deze pagina ziet u de recentste nieuwsberichten.

Enquête over  en werkgroep voor het omgevingsfonds
Waaraan wordt het omgevingsfonds van Zonnepark De Schorf besteed? Wie beheert het fonds? In welk gebied wordt het omgevingsfonds besteed? Wie een mening heeft over deze en andere vragen, kon tussen 22 juni 2022 en 30 september 2022 de enquête over het omgevingsfonds via deze website invullen. De enquête is dus nu gesloten. We analyseren nu de resultaten en nemen vanaf daar vervolgstappen. Dit doen we in overleg met een werkgroep waaraan mensen en organisaties uit de omgeving kunnen deelnemen. Meer over het omgevingsfonds leest u op deze pagina.

Definitieve omgevingsvergunning en SDE++ voor Zonnepark De Schorf
Rond de zomer van 2021 werd Zonnepark De Schorf via de zogeheten maatschappelijke tender voor zonneparken door de gemeente Peel en Maas geselecteerd om een omgevingsvergunning te mogen aanvragen. Kort daarna hebben we de vergunning aangevraagd en in het najaar van 2021 is deze vergunning definitief verleend. In de eerste helft van 2022 werd bekend dat ook de SDE++-subsidie is toegekend aan het zonnepark. We kunnen daarmee volgende stappen zetten op weg naar realisatie van het zonnepark. Meer daarover leest u in de nieuwsberichten onderaan deze pagina. Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze website. 

Omgeving mede-eigenaar van zonnepark via dorpscoöperatie Steingood
De omgeving, zoals omwonenden, kan mede-eigenaar worden van het zonnepark en erin mee-investeren. Dit wordt georganiseerd door dorpscoöperatie Steingood. Daarvoor hebben Steingood en Pure Energie een samenwerkingsovereenkomst gesloten: zowel Steingood als Pure Energie wordt voor 50 procent eigenaar van het zonnepark. Als u hierover meer informatie wil of wil helpen om dit vorm te geven, kunt u contact opnemen met Thijs Rutten en Bert Coppelmans van Steingood via het mailadres en telefoonnummer van Thijs Rutten: maerutten@home.nl of 06 - 80086683.

Vragen, opmerkingen en suggesties zijn zeker welkom, via info@zonneparkdeschorf.nl.