Informatiebijeenkomst over zonnepark

19 februari 2019 Matthijs Oppenhuizen

Duurzaam energiebedrijf Pure Energie organiseert op woensdag 13 maart 2019 een informatiebijeenkomst over zonnepark De Schorf. Deze bijeenkomst wordt gehouden in De Wieksjlaag, Kanaalstraat 94 in Beringe en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Eerst in gesprek met de omgeving
Het zonnepark is beoogd op de gronden aan de Schorfweg en de Koelenweg ten zuidwesten van Beringe. Het idee verkeert in een pril stadium. Eerst wil Pure Energie in gesprek met de omgeving. Daarom organiseert het energiebedrijf deze informatiebijeenkomst op 13 maart.

Op dit moment is er nog geen vergunning aangevraagd voor het beoogde zonnepark of een andere officiële procedure begonnen. Eerst willen wij met mensen uit de omgeving in gesprek over ons idee voor dit zonnepark.

Daarom hebben wij brieven verstuurd naar de adressen binnen een straal van anderhalve kilometer vanaf de beoogde locatie voor het zonnepark. Wij hebben de bewoners van deze adressen ook uitgenodigd om betrokken te zijn bij de uitvoering van ons idee en hen uitgenodigd voor een eerste bijeenkomst om verder te praten over ons idee.

Verder hebben wij een brief gestuurd naar verschillende organisaties om ook hen op de hoogte te brengen van ons idee.

Zo hopen wij van zoveel mogelijk mensen in de omgeving te horen wat zij van ons idee vinden, hoe zij hier tegenaan kijken en of en hoe zij betrokken willen zijn bij het vervolg. Wij verwerken alle vragen, opmerkingen en suggesties en kijken dan hoe we verder gaan.